Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Mosterdkaasrolletjes met verse roomkaas en bier 4 pers.


50 gram verse roomkaas
1,5 el bier (pils)
peper en zout
4 plakjes mosterdkaas, zonder korst
 1 struikje witlof
2 eetl. vinaigrette

Laat de verse roomkaas zacht worden en meng de roomkaas met een eetltepel bier, peper en zout. Besmeer de mosterdkaas met dit mengsel en rol de plakjes stevig op. Wikkel de rolletjes in plasticfolie en laat de rolletjes een half uur in de koelkast opstijven.
Was en droog de veldsla. Was de witlof, verwijder de kern en snijd de witlof in reepjes. Meng de vinaigrette me de rest van het bier en schep de veldsla en witlof door de dressing.
Verdeel de salade over vier bordjes. Snijd de kaasrolletjes schuin in plakjes en leg deze op de salade.

Bereidingstijd: ca 15 min. ( +1/2 uur wachttijd)

Wijn advies: Duitse Riesling Kabienet uit de Moezel



Villa Nella Kaasfondue


Een heerlijke kaasfondue voor 4 personen.

Ingrediënten:
500 gram Villa Nella
500 gram Weydeland Belegen
3 dl droge witte wijn
Maïzena
Versgemalen zwarte peper
Baquette of boerenbrood
Groente: komkommer, bloemkool, broccoliroosjes
Vlees: rauwe ham, cervelaat
Krieltjes

Bereidingswijze:
Giet de wijn in de fonduepan zonder deze te laten koken. Rasp de kaas of maak er kleine blokjes van en voeg deze eraan toe. Verhoog dan geleidelijk de temperatuur terwijl u goed blijft roeren zodat de kaas niet gaat klonteren. Wanneer het geheel mooi egaal is voegt u een papje van witte wijn en maïzena toe.
Breng de fondue op smaak met peper. Snijd onderwijl het brood in blokjes. Plaats de kaasfondue op een rechaud. Prik de stukjes brood aan een vork en trek deze door de gesmolten kaas. Roer de fondue hierbij af en toe om, zo­dat de kaas niet aan de bodem gaat kleven.

Pittige kaas mousse met rucola

voor 2 personen voorgerecht

1 gedroogd tomaatje in olie
1 takje basilicum
100 gram verse roomkaas (op kamertemperatuur)
2 el geraspte oude kaas
1 el citroensap
1 el olijfolie
peper en zout
50 gram rucola

Snijd het tomaatje in stukjes. Pureer het tomaatje met het basilicum en de verse roomkaas met de staafmixer of in het kleine bakje van de keukenmachine. Meng de geraspte kaas erdoor.

Klop in een kom het citroensap en de olie door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de rucola erdoor, halveer eventueel erg grote bladeren.

Schep de rucolasalade op twee borden. Maak van het kaasmengsel met behulp van twee lepels vier ovale bolletjes en leg deze op de salade. Lekker met versgebakken ciabatta brood.

Bereidingstijd: ca.15 min.

Wijnadvies: Noord-Italiaanse witte wijn.https://www.leukerecepten.nl/recepten/soesjes-met-geitenkaasmousse/